Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Marathon.......hogy miért nem?

2012.07.08

Marathon.......hogy miért nem?


Meghoztam a döntésemet és végleg bezárom a Marathon ügyet.
Olyanná vált a világ, az emberek és a zeneipar, amiben nincs keresni valója a Marathonnak és a hozzá hasonló produkcióknak.

Márciusban, mikor az A38 hajón rendezett koncertre készültünk, akkor még egy nagyon kicsit reménykedtem, hogy talán életben lehet tartani és valamennyire működőképessé lehet tenni ezt a zenekart.
Igaz, a koncert apropója a 20 éves jubileum és a válogatás lemez volt, és ez volt a fő mozgatója, hogy újra felálltunk.... Mégis a koncert sikere és káprázatos hangulata azt sugalta, hogy talán érdemes lenne tovább menni. Sok sok bíztatást kaptam, ami nagyon jól esett.
Azonban ahogyan a koncert után teltek a hetek, a fekete fellegek elkezdtek gyülekezni.
Mik is voltak ezek?

1. Elősször is a koncert után magamra maradtam, mert ugyan majd minden résztvevő biztosított afelől, hogy ha lesz következő, akkor újra szívesen részt vesz benne,....de ennyi történt "csak". Azóta sem keresett meg senki, hogy rákérdezzen, hogy mi van, hogy mikor csináljuk tovább, hogy miért nem történik valami....
Pedig rám fért volna egy kis érdeklődés, egy kis cseszegetés, egy kis lelkesítés.
Úgy tűnik, ha én nem akarom eléggé és nem csinálom, akkor senki.....úgy látszik, annyira senkit nem érdekelt most...Emlékszem még arra az időre, mikor a nagy semmiben voltunk páran és álmodoztunk, semmi nem történt még, de mégis úgy éltük meg a helyzetet mintha már minden sinen lenne és nem telt el nap, hogy ne beszéltünk volna róla.......most meg mindenki csak a konkrétumot, a készet várja.

2. Hetényi Pali énekes barátom tovább éli a vendéglátós életét, mert neki ez már kialakult és így viszonylagos biztonságban tarthatja a családját.  Megértem.
De!....De igazából az elmúlt 20 évben is főleg ő volt, aki miatt többször is lemondtam a Marathonról, hiszen ő ennek a zenének a hangjával és egyéniségével mindig kulcsfigurája volt, ugyanúgy mint Horváth Attila a dalszövegeivel és én pedig a zenéimmel. Viszont Pali sosem volt igazán elkötelezett, sosem volt meg benne az az elszántság és erő, ami nélkül nem lehet komoly ügyet képviselni.
A koncert után tudtomra is adta, hogy nem gondolkodik a folytatásban. A győzködéshez pedig már nincs kedvem.....

3. Még márciusban felvetődött a gondolat, hogy mi lenne, ha Horváth Attilának mi adnánk át az életműdijjat, amit évente kiosztanak a Fonogram gálán, és ebben az évben Attila kapja meg /ami májusban meg is történt/.
Naívan azt gondoltam, hogy van esélyünk rá, és talán érdekesebb is lehetne ez, mintha az öregebb kollégák adnák át /Horváth Charlie, Piramis, Korál, stb.../ Arról nem is beszélve, hogy talán Attila is örülne neki.
Nekünk a Marathon ügynek pedig mint egy falat kenyér, úgy kellett volna ez a média megjelenés, hiszen ezzel már elkezdhettem volna házalni a következő koncert lehetőségek felé, mégiscsak egy nagy nyilvánosságot kapott televíziós esemény sokat nyomhatott volna latba. Egy esetleges támogató felé mindenképpen.....
Elvileg a legmagasabb szinteken volt a dolog, tehát indokoltan bíztam benne, hogy sikerül bejutni a díjátadóra.............De nem!
A gála előtti héten kaptam meg email-ben, hogy nem mi fogjuk átadni, hanem Kökény Attila és Tóth Vera. Gartulálok!
Indokként azt kaptam, hogy a média olyanokat akar a képernyőre, akik ismertek és média arcok, nem pedig egy fantom zenekart, akiről fogalmuk sincsen.
Ismét nyertek a celebek.....Azt már csak hallkan jegyzem meg, hogy tudomásom szerint egyikőjüknek sincs semmi köze Attilához, és abban is biztos vagyok, hogy a műsor után fél órával már a kutya sem emlékezett arra, hogy ki adta át azt a díjjat.
Viszont így nekünk is elszállt az esély, hogy a még meleg vasat kicsit ütni tudjuk tovább.

4. Arról is csak nagyon kevesen tudnak -telesen érthetően-, hogy a márciusi koncert nem jöhetett volna létre, ha Jeszenszky Zsolti nem vállalja be az egész rendezés és lemezmegjelenés pénzügyi terhét.....teljesen lutrira....
...vagy a többi zenész nem vállalja be a bulit egy forint nélkül, pusztán barátságból és a szakma és zene szeretetete miatt....
....vagy ha Vidóczi Andi nem intéz el oly sok fontos dolgot...
....vagy ha Körmendi Péter nem adja kölcsön a Harddisc recorder berendezését, és amire Uszkó Laci barátom önzetlenségből nem csinálja meg nekem a sávokat....
....vagy ha a Marshall magyarországi képviselete Hajdu Zoli barátom által nem biztosít számomra különböző hangfalakat és mikrofonokat.... mivel nekem a sajátjaimat megélhetési okokból el kellett adnom...
....vagy ha én nem dolgozok 5 hónapot a lemezzel és a koncertszervezéssel, miközben élelmiszerre is alig tellett.........


Szóval tisztelt Marathon rajongók, szimpatizánsok, barátaim!
Mivel esélyt egyáltalán nem látok a továbbiaknak, így bezár a bazár. Ahhoz, hogy tovább tudjon menni, szükségem lett volna emberi támogatásra, nem kevés pénzre /legalább 1 mill./, hogy bizonyos elengedhetetlen berendezéseket megvegyek és kibéreljem a következő buli helyszínét, valamint média lehetőségekre, amik ma kizárólag a fostalicska celebeknek és szarfaszúaknak vannak fenntartva a sok senkiházi által, akik a médiát uralják.
De mivel buzi sem vagyok és hosszú nyelvvel sem rendelkezem, valamint egyenes gerincet póbálok mindig tartani, így nem tudok helyezkedni és csúszni-mászni, ami ma szinte kötelező, ha valamire jutni akar az ember /szerű lény/.
Többen mondták és győzködtek, hogy csináljam kicsiben és kezdjem el újra felépíteni...
......Miért? Mit?
1. Nem vagyok hajlandó bizonyos szint alatt csinálni a Marathont, és főleg nem fogok presszókban és igénytelen szar helyeken kuncsorogni a lehetőségért...mert ma ez van az ismeretlen feltörekvőknek, vagy kevésbbé celebeknek.
2. mit kezdjek megint?.....elfáradtam, hogy egyedül vagyok.....és már 43.
3. hogyan fizessem meg a közreműködőket?.... senkitől nem várhatom el, hogy ismét ingyen dolgozzon........

Szóval ennyi volt, ennyire tellett tőlünk-belőlünk.
Köszönet minden jó szóért, minden támogatásért és barátságért, tiszteletért!
Köszönöm, de nem kérek ötleteket, hogy hogyan lehetne tovább csinálni!
Elhihetitek, hogy ismerem már minden szegletét ennek a "szakmának", ennek a szemétkupacnak..............

Ha majd lesz pénz és lesz igazi akarás mindenki részéről, akkor lesz..............talán.
Változtassátok meg a világot!..........